Sådan laver du hjemmelavet ravioli

Sådan laver du hjemmelavet ravioli

Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavet ravioli med fyld. 

Der findes masser af opskrifter og forskelligt fyld. En af vores favoritter er Timm Vladimirs opskrift fra femina.dk

Ravioli med spinatfyld til 4 personer
Tid: 60 minutter. 
 
Du skal bruge:
  • 200 g hvedemel, f.eks. tipo 00
  • ½ tsk. salt
  • 2 æg
  • 1 spsk. olie
  • 150 g frisk babyspinat
  • 150 g ricotta
  • 4 spsk. friskrevet parmesan
  • friskrevet muskatnød
  • Brunet salviesmør af 4-6 friske salvieblade 100 g smør
  • friskrevet parmesanost og friske salvieblade til servering
 

Sådan laver du ravioli med spinatfyld

  1. Bland mel og salt i en bunke. Lav en fordybning i midten, rør æg og olie i, og ælt dejen godt sammen. Lad den hvile tildækket i ½ time. Del dejen i 4-6 portioner, og rul hver portion ud så tyndt som muligt i en pastamaskine eller med en kagerulle. Læg dem på et viskestykke, og dæk dem til.
  2. Spinatfyld: Skyl spinaten, og damp den i kogende vand i 10 sekunder. Afkøl den med koldt vand, og knug den fri for væde. Hak spinaten groft, og rør den sammen med ricotta og parmesan. Krydr med muskatnød.
  3. Brunet salviesmør: Læg salvieblade i en gryde, og smelt smørret heri. Lad smørret brune, til det stopper med at skumme. Tag gryden fra varmen, og lad smørret stå lidt. Si smørret gennem et rent klæde. Hold smørret lunt.
  4. Stik pastadejen ud med et glas eller en ravioli udstikker og læg ca. 1 spsk. spinatfyld på halvdelen af cirklerne. Fugt kanterne med vand, og læg den anden halvdel af cirklerne oven på cirklerne med fyld.
  5. Kog raviolierne forsigtigt i letsaltet vand i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe af, og anret dem straks på en tallerken. Servér med brunet salviesmør, parmesan og salvie.

 

Se hvordan du laver ravioli i form her

Se hvordan du laver en raviolidej her

Se hvordan du ruller en raviolidej på maskine her

Tilbage til blog