Gadgets til grillen

Gadgets til grillen

Maden smager bare bedre når den er tilberedt på grillen.

Vi har samlet det bedste udstyr til en velykket grill-aften. Og husk - hvis ikke det regner, kan du jo grille året rundt. 

Forbrugermagasinet TÆNK, har lavet en guide til, hvordan du bedst tænder op i din kul grill, hvis du staedsig har sådan en.

Husk - grill altid udenfor.  Du må aldrig placere din grill i rum, der er lukkede eller overdækkede. Kulilteforgiftning fra røgen er livstruende. Husk kultilte ogs dannes bagefter, når grillen står og køler af.

Undgå brandfare ved grillen. Din grill skal stå på et solidt og jævnt underlag, der ikke er brændbart. Husk god afstand til brændbart materiale.
Brug aldrig sprit, benzin eller andre eksplosive væsker til at tænde op med.

 

Tre gode måder at tænde din kul-grill

 

  1. Tænd med grillstarter

En grillstarter er hurtigere end optændingsblokke eller tændvæske.

  • Fyld briketter eller kul i grillstarteren alt efter grillens størrelse, og hvor meget du skal grille. 
  • Læg sammenkrøllet papir eller optændingsblokke under grillstarteren.
  • Stil grillstarteren på et ikke brændbart underlag eller i bunden af grillen og tænd optændingsblokke eller papir.
  • Når alle kul gløder, fordeles de i grillen. Grillstarteren bliver meget varm, så husk grillhandsker.

Optændingstid cirka 15 minutter.

  1. Tænd med optændingsblokke

Du kan tænde grillen med optændingsblokke direkte i grillen. 

  • Læg optændingsblokke i bunden af grillen og briketter eller kul ovenpå i en samlet bunke.
  • Tænd optændingsblokkene.
  • Fordel kullene i grillen, når de gløder ensartet.

Optændingstid cirka 30 minutter.

3. Tænd grilen med tændvæske

Det er bedst at undgå tændvæske, da det giver høje flammer og udvikler en del røg. Bruger du tændvæske, er det vigtigt, at have styr på sikkerheden og placere  grillen i afstand til brændbart materiale.
Hæld aldrig tændvæske på grillen, når den er varm.

  • Læg briketter eller kul i pyramideform i bunden af grillen og hæld lidt tændvæske over.
  • Vent et par minutter, til væsken er trukket ind, og tænd.
  • Fordel kullene i grillen, når de gløder ensartet.

Optændingstid cirka 30 minutter.

Tilbage til blog