
Pizza Party Day - Tredje fredag i maj!
Man skal fejre dagen hvis den har været god, har du rundet 136.944 km i bilen eller fået et smil fra en man ikke kender? Så hold din egen Pizza Fest i dag, bare fordi det er fredag!
Vi har her en nem opskrift på pizzadej.
Pizzadej giver 2 pizzaer:
- 15 g Gær
- 3 dl Vand (Lunken)
- 1 spsk Olivenolie
- ½ tsk Sukker
- ½ tsk Groft salt
- 350 g mel, f. eks. Tipo 00
Fremgangsmåde:
- Forvarm din ovn, så varm som den kan (250-300 grader gerne mere)
- Tag en stor skål, og tilsæt det lunkne vand, tilsæt gæren og sukkeret. Rør godt rundt så det bliver opløst
- Tilsæt olivenolie, og rør forsigtigt sammen
- Tilsæt siet mel og salt til blandingen
- Ælt i skålen til en bold begynder at dannes - Dejen kan være lidt klistret på dette tidspunkt. Fortsæt med at tilføje mel om nødvendigt for at skabe en dejkugle.
- Vend dejen ud på en melet overflade. Æld dejen, indtil den er helt glat
- Skal du have en flot dej anbefaler vi at du smørrer dejklumpen ind i olie og lader den hæve lunt gerne 1-2 timer (dejen kan godt bruges nu men den bliver bedre hvis den får hvile. - den kan også hæv natten over i køleskabet)
- Rul dejen til den form, du ønsker
- Derefter kan du tilføje dine toppings, husk at jo flere toppings jo svære er det at få den sprød, så behersk dig med fyld og smid så pizzaen i ovnen indtil det er let brunet og sprødt
- Velbekommen
Ekstra-toppings-og-andre-pizza-fifs:
- Pepperoni er den mest populære pizza-topping!
- De mindst populære er ansjos og ananas
- Prøv en pizza uden tomat men med mascarpone.
- Tynde skiver af broccoli giver en smagfuld og flot pizza
- Salatmayonnaise blandet med stor bunke hakket basilikum-blade er en skøn efter-topping
- Sprødere bund får du med en bagesten
- Smør pizza-kanten med olie og drys med sesam - Det gør at kanten også bliver spist
Billede af Louis Hansel @shotsoflouis fra Unsplash