Pizza Party Day - Tredje fredag i maj!

Pizza Party Day - Tredje fredag i maj!

Man skal fejre dagen hvis den har været god, har du rundet 136.944 km i bilen eller fået et smil fra en man ikke kender? Så hold din egen Pizza Fest i dag, bare fordi det er fredag!

Vi har her en nem opskrift på pizzadej.

Pizzadej giver 2 pizzaer:

  • 15 g Gær
  • 3 dl Vand (Lunken)
  • 1 spsk Olivenolie
  • ½ tsk Sukker
  • ½ tsk Groft salt
  • 350 g mel, f. eks. Tipo 00

Fremgangsmåde:

  • Forvarm din ovn, så varm som den kan (250-300 grader gerne mere)
  • Tag en stor skål, og tilsæt det lunkne vand, tilsæt gæren og sukkeret. Rør godt rundt så det bliver opløst
  • Tilsæt olivenolie, og rør forsigtigt sammen
  • Tilsæt siet mel og salt til blandingen
  • Ælt i skålen til en bold begynder at dannes - Dejen kan være lidt klistret på dette tidspunkt. Fortsæt med at tilføje mel om nødvendigt for at skabe en dejkugle.
  • Vend dejen ud på en melet overflade. Æld dejen, indtil den er helt glat
  • Skal du have en flot dej anbefaler vi at du smørrer dejklumpen ind i olie og lader den hæve lunt gerne 1-2 timer (dejen kan godt bruges nu men den bliver bedre hvis den får hvile. - den kan også hæv natten over i køleskabet)
  • Rul dejen til den form, du ønsker
  • Derefter kan du tilføje dine toppings, husk at jo flere toppings jo svære er det at få den sprød, så behersk dig med fyld og smid så pizzaen i ovnen indtil det er let brunet og sprødt

- Velbekommen

Ekstra-toppings-og-andre-pizza-fifs:

  • Pepperoni er den mest populære pizza-topping! 
  • De mindst populære er ansjos og ananas
  • Prøv en pizza uden tomat men med mascarpone.
  • Tynde skiver af broccoli giver en smagfuld og flot pizza
  • Salatmayonnaise blandet med stor bunke hakket basilikum-blade er en skøn efter-topping
  • Sprødere bund får du med en bagesten
  • Smør pizza-kanten med olie og drys med sesam - Det gør at kanten også bliver spist

Billede af Louis Hansel @shotsoflouis fra Unsplash

Tilbage til blog