
Opskrifter på lækre vaniljekranse
Annemette Voss, som står bag bloggen annemettevoss.dk og bogen Julebag har lavet denne lette og lækre opskrift på vaniljekranse.
ca. 30 stk. 25 minutter
80 g mandler
1 polynesisk vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg, str. M/L
250 g hvedemel
Rist mandlerne af i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 8-10 min. Lad dem køle af. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Rør vaniljesukker, sukker og smør godt sammen. Tilsæt ægget. Blend mandlerne til mandelmel med ca. 100 g af hvedemelet. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt din vaniljemasse glat og ensartet.
Kom vaniljemassen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt en masse vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 min. – de skal være gyldne i farven. Vaniliekransene skal opbevares tørt.