Nem opskrift på hjemmelavet grøntsagsuppe

Nem opskrift på hjemmelavet grøntsagsuppe

Det kolde vejr er perfekt til lækre, hjemmelavede supper. Det er både let, nærende og var julen lidt hård på pengepungen er det tilmed billigt. Og når du er i gang, kan du ligeså godt lave en stor portion. Så kan du komme suppen på glas til senere brug. 
Nemt og lækkert!
- Grøntsagssuppe på 25 minutter -
Rodfrugter og grøntsager er gode og billige. Vælg de økologiske - for smagen og miljøet.
 
Det skal du bruge til 4 personer:
2 porrer
2 løg
2 skalotte løg
6 gulerødder
6 kartofler
Olivenolie (2 spsk)
Salt og peber til smag
____
1. Rens alle grøntsager, skræl og skær dem i små stykker.
2. Sautér i en stegepande de hakkede løg og skalotteløg med olivenolie.
3. Find en gryde og kog alle grøntsager i 1 liter vand i 20 minutter.
4. Tilsæt løgene til gryden.
5. Blend med en stavblender.
Suppen er nu klar til servering.

Ønsker du at gemme noget suppe skal du komme suppen i krukker med patentlåg. Derefter koges glassene stående med lukkede låg 60 minutter i en gryde.
Lad glassene afkøle naturligt, sæt mærker på og opbevar dem mørkt og køligt op til 12 måneder.
Tip: Før du serverer din grøntsagssuppe med lækkert brød, kan du tilføje urter eller aromater som persille eller timian.