Det kolde vejr er perfekt til lækre, hjemmelavede supper. Det er både let, nærende og var julen lidt hård på pengepungen er det tilmed billigt. Og når du er i gang, kan du ligeså godt lave en stor portion. Så kan du komme suppen på glas til senere brug.
Nemt og lækkert!
- Grøntsagssuppe på 25 minutter -
Rodfrugter og grøntsager er gode og billige. Vælg de økologiske - for smagen og miljøet.
Det skal du bruge til 4 personer:
2 porrer
2 løg
2 skalotte løg
6 gulerødder
6 kartofler
Olivenolie (2 spsk)
Salt og peber til smag
2 løg
2 skalotte løg
6 gulerødder
6 kartofler
Olivenolie (2 spsk)
Salt og peber til smag
____
1. Rens alle grøntsager, skræl og skær dem i små stykker.
2. Sautér i en stegepande de hakkede løg og skalotteløg med olivenolie.
3. Find en gryde og kog alle grøntsager i 1 liter vand i 20 minutter.
4. Tilsæt løgene til gryden.
5. Blend med en stavblender.
2. Sautér i en stegepande de hakkede løg og skalotteløg med olivenolie.
3. Find en gryde og kog alle grøntsager i 1 liter vand i 20 minutter.
4. Tilsæt løgene til gryden.
5. Blend med en stavblender.
Suppen er nu klar til servering.
Ønsker du at gemme noget suppe skal du komme suppen i krukker med patentlåg. Derefter koges glassene stående med lukkede låg 60 minutter i en gryde.
Lad glassene afkøle naturligt, sæt mærker på og opbevar dem mørkt og køligt op til 12 måneder.
Ønsker du at gemme noget suppe skal du komme suppen i krukker med patentlåg. Derefter koges glassene stående med lukkede låg 60 minutter i en gryde.
Lad glassene afkøle naturligt, sæt mærker på og opbevar dem mørkt og køligt op til 12 måneder.
Tip: Før du serverer din grøntsagssuppe med lækkert brød, kan du tilføje urter eller aromater som persille eller timian.